Quratel

Quratelet är nationens högsta verkställande organ och tillsammans leder de alla nationens förmän för en fungerande och bra verksamhet. Västgöta Nation utgörs av fem förtroendevalda poster: Qurator, ProQurator Ekonomi, ProQurator Social, Notarie och PR-chef och det är de tillsammans som driver nationen.


joakim.png

Qurator

Joakim Cedergrenq@vgnation.se, 046 – 14 59 04. Född och uppvuxen i metropolen Malmö kom Joakim till Lund hösten 2015, och redan första veckan hittade han hem till Västgöta Nation där han idag tjänar som Qurator. Som Qurator sköter han bland annat kontakten med myndigheter och andra externa parter, har koll på lokalernas brandlarm och säkerhet, och är nationens ansikte utåt! Hittar ni inte honom på expen eller i metros långa korridorer så är han bergs på möte någonstans i Lunds studentliv! Om du har några tankar eller funderingar kring vår verksamhet, medlemskap eller bara vill bolla en idé i allmänhet så är Joakim rätt kille att vända sig till!

 

ProQurator Social

Emil Christensenpqs@vgnation.se, 046 – 14 59 04. Emil har sitt ursprung i Göteborg men hittade hösten 2015 ner till Lund och Västgöta Nation. Som ProQurator Social så ser han till att nationens bar- och matutskott fungerar på bästa sätt, ansvarar över beställningar av olika slag samt är den som bokar sittningar. Utöver detta så brinner han för att matcha mat och dryck och mår som bäst när han ser andra studenter ta del av och trivas i Nationens olika utskott. Har du några frågor kring förmannaskap, utbudet på nationen eller studentliv i allmänhet så är det bara att höra av sig till pqs@vgnation.se så svarar han efter bästa förmåga!

 
Fredrik-Schmidt_1.png

ProQurator Ekonomi

Fredrik Schmidtpqe@vgnation.se, 046 – 14 59 04. Hösten 2012 anlände malmöiten Fredrik till Lund för att påbörja civilingenjörsutbildningen inom Industriell ekonomi där han nu avklarat fyra och ett halvt år. Trots den skånska uppväxten är den västgötska andan, tack vare hans rötter i Axvall, stark i Fredrik. Då han ända sedan 2012 dessutom har bott på nationen har Västgöta Nation därför alltid legat honom mycket varmt om hjärtat. Som ProQurator Ekonomi är Fredrik ansvarig för nationens ekonomi och arbetar således för att ge nationen en trygg grund att stå på. Tveka inte att höra av er till honom om du ha några frågor som rör nationens ekonomi!

 
Sara-Samuelsson_1-150x150.png

Notarie

Sara Samuelssonnotarie@vgnation.se, 046 – 14 59 04. Sara är hitflyttad från den lilla staden Vänersborg precis vid Värnens kant och är en av två västgötar i Quratelet. Hon informerar gärna den som vill lyssna om Västergötlands många sevärdheter och de dolda pärlor som finns i landskapet. Sara är nationens Notarie och sysslar med att protokollföra nationens möten, hon har hand om Västgöta Nations alumniverksamthet, nationens arkiv och såklart nationens fantastiska Kulturmästeri som består av Idrottsutskottet, NATU och Teknik. Har du en idé på en rolig aktivitet som skulle passa nationens medlemmar, frågor om alumniverksamet, frågor om att få spela din musik på något av Västgöta Nations utskott, stipendieutdelning eller någon annan tokig idé – Tveka inte att höra av dig till henne!

 

PR-chef

Fredrik Lützprchef@vgnation.se, 046 – 14 59 04. Influgen från Helsingborg kom Fredrik till Lund för att studera på Information- och kommunikationsteknik LTH, men hans hjärta landa direkt i Västgöta Nation! Intresset för design och konst har varit med från barnsben och han tycker det är oerhört skoj att bedriva Västgöta Nations sociala medier och grafiska sida som PR-chef, och inte minst PR-gruppen som består av dess fotografer, layout-förmannen och IT-förmannen. Fredrik är alltid glad för nya idéer och att diskutera dem, så tveka inte för att maila eller säga hej ifall du har någon vision!