Kungörelse av förslag till Quratels- och förmannaposter för mandatperioden VT24/HT24

ProQurator Ekonomi (VT24/HT24)

Anton Conradsen

En enig valberedning föreslår Anton Conradsen till ProQurator Ekonomi för mandatperioden VT24/HT24. Anton är 23 år, kommer från Vellinge och tar i vinter sin examen från kandidatprogrammet i ekonomi. Därtill besitter han god ekonomisk erfarenhet från sitt arbete på Swedbank och han har bred erfarenhet av nationen där han suttit som lunchförman, vierist och fotoförman. Han utmärker sig som en arbetsvillig och ansvarstagande person, vilket han visat prov på i sin uppväxt genom att ta sig an ordförandeuppdrag för elev- och ungdomsråd. Anton har ett genuint intresse för nationen, goda kunskaper om hur den fungerar och de strukturer som hör den till. Valberedningens samlade bild av Antons kunskaper och erfarenheter är att han kommit en bra bit på vägen mot att ta sig an en roll i Quratelet.

En stor prioritet för Anton är att alla som är aktiva på nationen ska ha kul när de engagerar sig och att verksamheten ska genomsyras av likvärdighet och samhörighet. Han uppskattar öppen och konstruktiv kommunikation inom Quratelet, förmannakåren och dem två emellan. Det är viktigt för Anton att Quratelet och förmännen lever i symbios snarare än som två separata enheter. Gällande det ekonomiska arbetet tycker Anton att det är viktigt med noggrannhet, planering och att betalningar sker i tid. Han vill få en lägesbild över hur vi ligger till prismässigt jämfört med andra nationer och han vill fundera över hur vi anpassar oss i lägen där andra erbjuder något vi inte erbjuder. Det är viktigt för Anton att alla nationens utskott (och dess förmän) mår bra och uppnår sin fulla potential.

Valberedningen rekommenderar därför nationsmötet att välja Anton Conradsen till ProQurator Ekonomi. 


Notarie (VT24/HT24)

Lisa Håkansdotter

En enig valberedning föreslår Lisa Håkansdotter till Notarie för mandatperioden VT24/HT24. Lisa är 25 år och flyttade från Stockholm till Lund hösten 2022. Hon kommer från en utbildning inom musik- & eventarrangörskap där hon tillskansat sig goda erfarenheter inom PR, marknadsföring, samarbeten och kommunikation med specifik inriktning på management inom musik. Dessa är erfarenheter som är passande både för att hantera Notariens löpande marknadsföringsarbete, och för att kunna axla ett stort ansvar för större evenemang såsom nationens novischperiod, Nyckelorden och Kvalborg. Lisa har varit aktiv på nationen från och med vårterminen 2023 och har sedan dess suttit som festförman och sittning kök-förman. Hon trivs mycket bra med att leva och verka på nationen som blivit hennes hem här i Lund, och hon utstrålar stort driv och engagemang. 

Lisa känner starkt för att nationens medlemmar både ska bli fler och mer delaktiga. Hon betonar vikten av att nationen måste synas och hålla sig relevant under hela året för att locka både svenska och internationella studenter att söka sig till oss.  Hon berömmer sin företrädare Cornelias arbete och ämnar fortsätta driva det framåt med nya kreativa lösningar, idéer och perspektiv. Till Quratelet och förmannakåren som grupp hade Lisa bidragit med att bibehålla en öppen stämning där det är högt i tak, där man kan be om hjälp och där alla känner sig sedda och hörda. 

Valberedningen rekommenderar därför nationsmötet att välja Lisa Håkansdotter till Notarie.

Alumniförman

Savannah Gillblad*

Layoutförman

Simon Bergmark*

Kommunikationsförman

Tuva Dahlgren

Novischförman

Hanna Jakobsson*

Nea Karlsson

Hannah Rodgers

Festförman

Emil Björk*

Molly Angelin

John-John Lyckdal

vakant

vakant

vakant

vakant

vakant


( * ) Innebär förman som önskar sitta kvar på sin post.

Det är öppet att lämna motförslag till Qurator till och med torsdagen den 26:e oktober på q@vgnation.se.

Val av kandidater kommer ske på nationsmötet tisdagen den 31:a oktober.

Vid frågor, kontakta valberedningen valberedning@vgnation.se

Med vänliga hälsningar,

Valberedningen