Varje onsdag slår vi upp portarna till Lunds bästa onsdagsklubb Metro. Med två barer, två DJ’s, två lounger och ett dansgolv är Metro det givna valet varje onsdag! Här finns något för alla, vare sig du vill ta det lugnt och snacka med polarna över en öl eller om du hellre dansar bort tentaångesten nere i klubben. Uppvisande av medlemskap i Studentlund krävs, Studentlundskvitto funkar fint, samt ID. 60 kr i dörren och alltid halva priset för medlemmar. Öppnar gör vi kl. 22:00 men köandet börjar nog en bra bit innan!

 

Professor Pong är den enda riktiga förfestklubben i Lund! Här finns rundpingis, Mario kart, ett tilltaget ölsortiment i baren och hög stämning! Vi har öppet varje fredag mellan 19-24. Inträdet är gratis, så kom hit om du är trött på korridorsförfester, har en passion för rundpingis eller bara gillar den sköna stämningen. Med ett koncept taget direkt från Berlins uteliv är detta en given succé! Vill du hyra konceptet Pong för kick-off eller liknande till din organisation? Maila då pqs@vgnation.se för mer information.

 

Med den gyllene kombinationen av ett excellent kök och en bar breddad till max är detta det givna stället att påbörja helgen! Inte sällan kör baren med ett speciellt tema för att gästerna ska få uppleva den dryckeskonst vi utövar på Västgöta Nation. 70 stycken platser släpps kl.11:00 måndagen samma vecka och kan bokas via vår hemsida. Dörrarna öppnar kl. 19:00 men då ringlar kön alltid lång så kom i tid. En avslappnad miljö med ett digert sortiment av väl utvald öl, vinkällare och cocktails i kombination med mat har gjort detta utskott till ett av nationens absolut mest populära!

Kl. 12:15 på torsdagar öppnar vi dörrarna för en värmande sopplunch. Soppan serveras med hembakat bröd i massor och avslutas med en supergod dessert – detta för endast 35 kr!

 

Välkommen till frukost på Tiffany’s! I vår buffé kan du hitta allt från bacon och scrambled eggs till våfflor och smoothies – alltså allt som krävs för att förgylla starten på din lördag! 50 platser finns, Vi öppnar kl. 12:00, men från 11:00 kan man ta plats och koppla av med en kopp kaffe. Kom i tid för att säkra din plats. Ett givet val för en perfekt helg!

 

För dagen med mycket uppförsbacke eller om du bara vill skvallra med polarna om helgens begivenheter. På American Breakfast återställer du balansen med utsökt mat och dryck för att göra dig redo för en ny vecka! Kl. 12:00 är du välkommen in och vi kan lova dig att du inte kommer gå här ifrån utsvulten eller med den minsta tendens till huvudvärk. 11:30 släpper vi de 50 platserna innan vi öppnar upp vid 12:00!

 

Fem gånger per termin önskar vi er välkomna till nationsvärldens enda tapasbar, ¡TapasTorsdag! Låt oss att, till tonerna av salsa och eldig flamenco, förföra dig med flödande sangria, spansk öl och härliga tapasrätter. Vi har 80 bokningsbara platser per tillfälle och dessa biljetter släpps 11:00 tisdagen veckan innan, dessa kan du boka via vår hemsida. Så det gäller att vara snabb för att inte missa en kväll i den spanska matpassionens tecken. ¡Bienvenidos!

De omåttligt populära sittningarna som föregår vår onsdagsklubb Metro är det perfekta stället om du vill fira en tenta, ett födelsedagsbarn eller bara vill hitta på något extra kul med kompisarna! Fördrinken serveras kl. 18:30 och sittningen tar vid kl. 19:00 där du blir serverad en bättre trerättersmeny av vårt excellenta kök.

Pirum är en upplevese utöver det vanliga. Här serveras du en avsmakningsmeny av handplockade råvaror av högsta kvalité och speciellt utvalda viner. Ett utskott för dig som uppskattar gastronomisk storhet! Endast 40 platser finns att tillgå, så var ute i god tid för att få en kulinarisk smakupplevelse få förunnat. Pirum har vi endast tre gånger per termin, så håll utkik på Facebook efter datum. Välkommen att njuta!

För att starta valborgsveckan på bästa sätt bjuder VG tillsammans med grannen Hallands in till en endagsfestival på vår gröna innergård den 29 april. I våras gästade Cleo, Tungevaag & Raaban och 1 400 personer vår utomhusscen och när solen gått ner bjöd vi in till klubb med två dansgolv och fem barer! Redan nu pågår förberedelserna för ett ännu större och bättre Kvalborg 2018!

 

Baler är något som hör studentlivet till. Nyckelorden är Västgöta Nations årliga bal i mars månad och är en gammal och fin tradition med trerätters middag, Västgöta Knalle och vals på Grand Hotel. Detta är en kväll man inte vill missa!

 

NATU är Nationens aktivitets- och trivselutskott. NATU-förmännen arrangerar alla möjliga intressanta aktiviteter under terminen. Med NATU kan du lära dig att dansa vals inför Nyckelorden, gå på teater, klättra klättervägg, vindsurfa, se på film, åka på utflykter, baka eller varför inte låta en spåtant spå din framtid? För att veta vad NATU hittar på härnäst rekommenderar vi att ni följer vår Facebooksida.