Quratel

Quratelet är nationens högsta verkställande organ och tillsammans leder de alla nationens förmän för en fungerande och bra verksamhet. Västgöta Nation utgörs av fem förtroendevalda poster: Qurator, ProQurator Ekonomi, ProQurator Social, Notarie och PR-chef och det är de tillsammans som driver nationen.


joakim.png

Qurator

Joakim Cedergrenq@vgnation.se, 046 – 14 59 04. Född och uppvuxen i metropolen Malmö kom Joakim till Lund hösten 2015, och redan första veckan hittade han hem till Västgöta Nation där han idag tjänar som Qurator. Som Qurator sköter han bland annat kontakten med myndigheter och andra externa parter, har koll på lokalernas brandlarm och säkerhet, och är nationens ansikte utåt! Hittar ni inte honom på expen eller i metros långa korridorer så är han bergs på möte någonstans i Lunds studentliv! Om du har några tankar eller funderingar kring vår verksamhet, medlemskap eller bara vill bolla en idé i allmänhet så är Joakim rätt kille att vända sig till!

 

ProQurator Social

Emil Christensenpqs@vgnation.se, 046 – 14 59 04. Emil har sitt ursprung i Göteborg men hittade hösten 2015 ner till Lund och Västgöta Nation. Som ProQurator Social så ser han till att nationens bar- och matutskott fungerar på bästa sätt, ansvarar över beställningar av olika slag samt är den som bokar sittningar. Utöver detta så brinner han för att matcha mat och dryck och mår som bäst när han ser andra studenter ta del av och trivas i Nationens olika utskott. Har du några frågor kring förmannaskap, utbudet på nationen eller studentliv i allmänhet så är det bara att höra av sig till pqs@vgnation.se så svarar han efter bästa förmåga!

 
porträtt emelie.png

ProQurator Ekonomi

Emelie Lundinpqe@vgnation.se, 046 – 14 59 04. Emelie har varit aktiv som förman sedan höstterminen 2016. Utöver detta har Emelie suttit som IK-ordförande och kommittémedlem i svenska gymnastikförbundet i fem år och jobbat som reseledare i Österrike och på Mallorca. Som quratelare trycker Emelie mycket på vikten av struktur och ärlighet. Som PQE vill Emelie arbeta för att underlätta för förmän och fortsätta utveckla ekonomiarbetet. Västgöta Nation ligger henne varmt om hjärtat då hon ser nationen som en stor familj. Vidare vill Emelie dessutom finnas där och för att stötta förmännen. Som ProQurator Ekonomi är Emelie ansvarig för nationens ekonomi och arbetar således för att ge nationen en trygg grund att stå på. Tveka inte att höra av er till henne om du ha några frågor som rör nationens ekonomi!

 
porträtt palex.png

Notarie

Alexandra Palmbergnotarie@vgnation.se, 046 – 14 59 04. Hösten 2014 lämnade stockholmaren Alexandra Palmberg huvudstaden för att testa lyckan söderut och blev snabbt förälskad i den blåsiga studentstaden. Till Västgöta Nation hittade hon snabbt och har sedan höstterminen 2015 hunnit inneha poster så som tvättförman, vice fanbärare och vierist. Alexandra har ett stort samhällsintresse vilket speglas likväl i hennes utbildning, Politices kandidat, som i hennes tidigare engagemang i olika organisationer i civilsamhället. Som notarie på nationen är Alexandra kontaktperson för utskotten idrott, teknik, NATU och alumni, samt är ansvarig för nationens stipendier. Så har en något förslag på någon rolig aktivitet, idrott eller har frågor angående stipendier, är det bara att höra av sig till henne!

 

PR-chef

Fredrik Lützprchef@vgnation.se, 046 – 14 59 04. Influgen från Helsingborg kom Fredrik till Lund för att studera på Information- och kommunikationsteknik LTH, men hans hjärta landa direkt i Västgöta Nation! Intresset för design och konst har varit med från barnsben och han tycker det är oerhört skoj att bedriva Västgöta Nations sociala medier och grafiska sida som PR-chef, och inte minst PR-gruppen som består av dess fotografer, layout-förmannen och IT-förmannen. Fredrik är alltid glad för nya idéer och att diskutera dem, så tveka inte för att maila eller säga hej ifall du har någon vision!