Quratel

Quratelet är nationens högsta verkställande organ och tillsammans leder de alla nationens förmän för en fungerande och bra verksamhet. Västgöta Nation utgörs av fem förtroendevalda poster: Qurator, ProQurator Ekonomi, ProQurator Social, Notarie och PR-chef och det är de tillsammans som driver nationen.


Josef.png

Qurator

Josef Mallikq@vgnation.se, 046 – 14 59 04.

Josef hittade hem till Västgöta Nation under vårterminen 2017 och har varit förman på nationen för Metro Klubb och som Kvällsansvarig. Efter gymnasiet jagade Josef äventyr men några erfarenheter visare så hittade Lundapå g återigen tillbaka till världens bästa studentstad och universitet, vid vilket han studerar Biomedicin.

Som qurator har Josef kontakt med myndigheter, andra studentorganisationer och är ansvarig för nationens verksamhet och medlemmar. Dessutom är Josef kontaktperson för novischeriet, festmästeriet, vieriet, övermarskalken, jubileumsövermarsalken, tandemgeneralen, valberedningens ordförande, kvällsansvariga, teknikförman och fanbäraren. Har du frågor kring ditt medlemskap, vill fixa förköp eller är intresserad av att hyra ett av våra koncept? Då är Josef rätt person att kontakta!

 
filip.png

ProQurator Ekonomi

Filip Cederquistpqe@vgnation.se, 046 – 14 59 04.

Filip Cederquist är 24 år och har studerat Teknisk Matematik i Lund sedan 2014. Den Helsingborgsfödda gossen hittade hem till VG hösten 2017, och har två terminer som Professor Pongförman och en termin som Tacksittning Barförman i ryggen. Engagemanget på Västgöta Nation har varit det absolut roligaste i Filips studentliv och han ser fram emot ett år som rollen PQE. Som Proqurator Ekonomi är Filip ansvarig för nationens ekonomi och arbetar således för att ge nationen en trygg grund att stå på. Tveka inte för att höra av er till honom om du har några frågor om nationens ekonomi!

 
Siri.png

ProQurator Social

Siri Lindgrenpqs@vgnation.se, 046 – 14 59 04.

Siri flyttade från Göteborg till Lund hösten 2016 då hon började studera ekonomi. Under sin första termin i Lund hittade hon hem till Västgöta Nation och blev aktiv som förman vårterminen 2017. På nationen har Siri innehaft förmannaposter som Metro klubb, Kvällsansvarig och Kvalborgskoordinator. Hon har även suttit med i nationens valberedning samt varit aktiv i nationens jämlikhetsgrupp. Som ProQurator Social ser hon till att nationens bar- och matutskott fungerar på bästa sätt, ansvarar för beställningar samt är den som bokar sittningar. Utöver detta så ser Siri att det är viktigt att både aktiva och gäster känner sig välkomna samt trivs på nationen. Hon ser gärna att nationens utskott utvecklas framåt så om du har någon idé - tveka inte på att höra av dig! Detta gäller även för funderingar kring förmannaskap, utbudet på nationen eller studentlivet i allmänhet.

 
ebba.png

Notarie

Ebba Anderssonnotarie@vgnation.se, 046 – 14 59 04.

Ebbas resa i Lund startade hösten 2015 då hon började studera kemiteknik på LTH. Ystatösen började snabbt engagera sig och hittade snart hem till Västgöta Nation. På nationen har Ebba innehaft förmannaposter så som Metro bar, Fredá bar och Tacksittning bar. Ebbas förkärlek till att skriva i Word vilket passar som handen i handsken med rollen som nationens notarie. Som notarie på nationen är Ebba kontaktperson för utskotten idrott, NATU och alumni, samt är ansvarig för nationens stipendier. Så har en något förslag på någon rolig aktivitet, idrott eller har frågor angående stipendier, är det bara att höra av sig till henne!

 
Linnea.png

PR-chef

Linnea Bolmstedtprchef@vgnation.se, 046 – 14 59 04.

Hösten 2016 tog Linnea sitt pick och pack och flyttade ner från Göteborg till Lund för att börja sina studier vid Lunds Universitet. Efter en tids engagemang som kommunikationsansvarig i sin studentförening på Personalvetarprogrammet sökte hon sig vidare och fann gemenskapen på Västgöta Nation. Under sin tid har hon suttit som förman för både American breakfast och sopplunch. Efter ett halvårs uppehåll från nationen som spenderades på utbyte i Amsterdam fick hon äntligen komma hem till Västgöta Nation som PR-chef. Som PR-chef ansvarar Linnea för Västgöta Nations sociala medier och grafiska profil tillsammans med PR-gruppen som består av layout-förman, IT-förman och fotoförmännen. Sitter du inne på nya kreativa idéer eller digitala lösningar tveka inte att höra av dig, litet som stort är uppskattat!