Quratel

Quratelet är nationens högsta verkställande organ och tillsammans leder de alla nationens förmän för en fungerande och bra verksamhet. Västgöta Nation utgörs av fem förtroendevalda poster: Qurator, ProQurator Ekonomi, ProQurator Social, Notarie och PR-chef och det är de tillsammans som driver nationen.


tilde.png

Qurator

Tilde Lindgrenq@vgnation.se, 046 – 14 59 04.

Tilde tog sitt pick och pack och flyttade från Göteborg till sydligare breddgrader hösten 2014. Under sitt första år i Lund fann hon sin kärlek till Västgöta Nation och blev aktiv som förman hösten 2015. Sedan dess har Tilde innehaft poster såsom professor pong förman, festförman, kvalborgskoordinator, valberedningens ordförande, senior och har varit ordförande i nationens miljögrupp. Som qurator har Tilde kontakt med myndigheter, andra studentorganisationer och är ansvarig för nationens medlemmar. Dessutom är Tilde kontaktperson för novischeriet, festmästeriet, vieriet, övermarskalken, jubileumsövermarsalken, tandemgeneralen, valberedningens ordförande, kvällsansvariga, teknikförman och fanbäraren. Har du frågor kring ditt medlemskap, vill fixa förköp eller är intresserad av att hyra ett av våra koncept? Då är Tilde rätt person att kontakta!

 
filip.png

ProQurator Ekonomi

Filip Cederquistpqe@vgnation.se, 046 – 14 59 04.

Filip Cederquist är 24 år och har studerat Teknisk Matematik i Lund sedan 2014. Den Helsingborgsfödda gossen hittade hem till VG hösten 2017, och har två terminer som Professor Pongförman och en termin som Tacksittning Barförman i ryggen. Engagemanget på Västgöta Nation har varit det absolut roligaste i Filips studentliv och han ser fram emot ett år som rollen PQE. Som Proqurator Ekonomi är Filip ansvarig för nationens ekonomi och arbetar således för att ge nationen en trygg grund att stå på. Tveka inte för att höra av er till honom om du har några frågor om nationens ekonomi!

 
fanny.png

ProQurator Social

Fanny Westergrenpqs@vgnation.se, 046 – 14 59 04.

Fanny hittade hem till Lund efter studenten och några skidsäsonger senare och har stormtrivts på Västgöta Nation sedan dess. Efter restaurangjobb både på hemmaplan och utomlands följde det stora intresset för mat och dryck med in i nationslivet. På nationen har Fanny innehaft förmannaroller som Metro bar, festmästeriet, novischeriet och tapas bar. Som ProQurator Social så ser hon till att nationens bar- och matutskott fungerar på bästa sätt, ansvarar över beställningar samt är den som bokar sittningar. Utöver detta så ser Fanny att det är viktigt att både aktiva och gäster trivs samt känner glädje på nationen. Hon ser gärna att utskotten utvecklas framåt så om du har någon idé - tveka inte på att höra av dig! Detta gäller även för funderingar kring förmannaskap, utbudet på nationen eller studentlivet i allmänhet.

 
ebba.png

Notarie

Ebba Anderssonnotarie@vgnation.se, 046 – 14 59 04.

Ebbas resa i Lund startade hösten 2015 då hon började studera kemiteknik på LTH. Ystatösen började snabbt engagera sig och hittade snart hem till Västgöta Nation. På nationen har Ebba innehaft förmannaposter så som Metro bar, Fredá bar och Tacksittning bar. Ebbas förkärlek till att skriva i Word vilket passar som handen i handsken med rollen som nationens notarie. Som notarie på nationen är Ebba kontaktperson för utskotten idrott, NATU och alumni, samt är ansvarig för nationens stipendier. Så har en något förslag på någon rolig aktivitet, idrott eller har frågor angående stipendier, är det bara att höra av sig till henne!

 
emelie.png

PR-chef

Emelie Nybergprchef@vgnation.se, 046 – 14 59 04.

Efter att ha studerat webb- och mediaproduktion på gymnasiet, några sabbatsår samt en resa till Asien för att hitta sig själv flyttade Emelie från Stockholm till Lund hösten 2015. Redan terminen efter blev hon aktiv och har varit ansvarig för utskott såsom, Tiffanys, Pr.Pong, Fest, Tandem, Vieriet, Novischeriet samt en del av nationens arbetsmiljögrupp. Som PR-chef ansvarar Emelie för Västgöta Nations sociala medier och grafiska profil tillsammans med PR-gruppen som består av layout-förman, IT-förman och fotoförmännen. Sitter du inne på nya kreativa idéer eller digitala lösningar tveka inte att höra av dig, litet som stort är uppskattat!