Quratel

Quratelet är nationens högsta verkställande organ och tillsammans leder de alla nationens förmän för en fungerande och bra verksamhet. Västgöta Nation utgörs av fem förtroendevalda poster: Qurator, ProQurator Ekonomi, ProQurator Social, Notarie och PR-chef och det är de tillsammans som driver nationen.


porträtttilde.png

Qurator

Tilde Lindgrenq@vgnation.se, 046 – 14 59 04. Tilde tog sitt pick och pack och flyttade från Göteborg till sydligare breddgrader hösten 2014. Under sitt första år i Lund fann hon sin kärlek till Västgöta Nation och blev aktiv som förman hösten 2015. Sedan dess har Tilde innehaft poster såsom professor pong förman, festförman, kvalborgskoordinator, valberedningens ordförande, senior och har varit ordförande i nationens miljögrupp. Som qurator har Tilde kontakt med myndigheter, andra studentorganisationer och är ansvarig för nationens medlemmar. Dessutom är Tilde kontaktperson för novischeriet, festmästeriet, vieriet, övermarskalken, valberedningens ordförande, kvällsansvariga och fanbäraren. Har du frågor kring ditt medlemskap, vill fixa förköp eller är intresserad av att hyra ett av våra koncept? Då är Tilde rätt person att kontakta!

 
porträtt emelie.png

ProQurator Ekonomi

Emelie Lundinpqe@vgnation.se, 046 – 14 59 04. Emelie har varit aktiv som förman sedan höstterminen 2016. Utöver detta har Emelie suttit som IK-ordförande och kommittémedlem i svenska gymnastikförbundet i fem år och jobbat som reseledare i Österrike och på Mallorca. Som quratelare trycker Emelie mycket på vikten av struktur och ärlighet. Som PQE vill Emelie arbeta för att underlätta för förmän och fortsätta utveckla ekonomiarbetet. Västgöta Nation ligger henne varmt om hjärtat då hon ser nationen som en stor familj. Vidare vill Emelie dessutom finnas där och för att stötta förmännen. Som ProQurator Ekonomi är Emelie ansvarig för nationens ekonomi och arbetar således för att ge nationen en trygg grund att stå på. Tveka inte att höra av er till henne om du ha några frågor som rör nationens ekonomi!

 
porträttfanny.png

ProQurator Social

Fanny Westergrenpqs@vgnation.se, 046 – 14 59 04. Fanny hittade hem till Lund efter studenten och några skidsäsonger senare och har stormtrivts på Västgöta Nation sedan dess. Efter restaurangjobb både på hemmaplan och utomlands följde det stora intresset för mat och dryck med in i nationslivet. På nationen har Fanny innehaft förmannaroller som Metro bar, festmästeriet, novischeriet och tapas bar. Som ProQurator Social så ser hon till att nationens bar- och matutskott fungerar på bästa sätt, ansvarar över beställningar samt är den som bokar sittningar. Utöver detta så ser Fanny att det är viktigt att både aktiva och gäster trivs samt känner glädje på nationen. Hon ser gärna att utskotten utvecklas framåt så om du har någon idé - tveka inte på att höra av dig! Detta gäller även för funderingar kring förmannaskap, utbudet på nationen eller studentlivet i allmänhet.

 
porträtt palex.png

Notarie

Alexandra Palmbergnotarie@vgnation.se, 046 – 14 59 04. Hösten 2014 lämnade stockholmaren Alexandra Palmberg huvudstaden för att testa lyckan söderut och blev snabbt förälskad i den blåsiga studentstaden. Till Västgöta Nation hittade hon snabbt och har sedan höstterminen 2015 hunnit inneha poster så som tvättförman, vice fanbärare och vierist. Alexandra har ett stort samhällsintresse vilket speglas likväl i hennes utbildning, Politices kandidat, som i hennes tidigare engagemang i olika organisationer i civilsamhället. Som notarie på nationen är Alexandra kontaktperson för utskotten idrott, teknik, NATU och alumni, samt är ansvarig för nationens stipendier. Så har en något förslag på någon rolig aktivitet, idrott eller har frågor angående stipendier, är det bara att höra av sig till henne!

 
porträttemelie.png

PR-chef

Emelie Nybergprchef@vgnation.se, 046 – 14 59 04. Efter att ha studerat webb- och mediaproduktion på gymnasiet, några sabbatsår samt en resa till Asien för att hitta sig själv flyttade Emelie från Stockholm till Lund hösten 2015. Redan terminen efter blev hon aktiv och har varit ansvarig för utskott såsom, Tiffanys, Pr.Pong, Fest, Tandem, Vieriet, Novischeriet samt en del av nationens jämlikhetsgrupp. Som PR-chef ansvarar Emelie för Västgöta Nations sociala medier och grafiska profil tillsammans med PR-gruppen som består av layout-förman, IT-förman och fotoförmännen. Sitter du inne på nya kreativa idéer eller digitala lösningar tveka inte att höra av dig, litet som stort är uppskattat!