Profilprodukter

På nationen har vi ett gäng prylar med användningsområden som täcker det mesta. Bra är ju också att vår logga pryder samtliga, så de är en vacker syn att skåda! Dessa finns till försäljning för alla studenter, maila oss på nationen@vgnation.se eller kom förbi expeditionen under våra öppettider så ska vi se vad vi kan göra!

 
kokbok.png

Kokboken - 200 kr

Det du tittar på nu är Västgöta nations första kokbok, men egentligen är det mycket mer än så. Innehållet i denna bok är en produkt av studenters ideella engagemang och den matkultur som under flera generationer vuxit fram på nationen. Den är ett härligt hopkok av olika delar av Sverige, av olika människor, familjer, bakgrunder och personligheter. Den röda tråden är att varje recept har en historia och en personlig koppling till nationen. Genom tiderna har nämligen nationens talangfulla förmän och aktiva utmanat sig själva för att själva utvecklas och skapa magi i våra kök och barer, allt med grund i sin egen historia.

Under sommaren 2015 gav sig alltså fyra nationsmedlemmar ut på de svenska vägarna i hopp om att finna vad som symboliserar matkulturen som råder i studentlivet i allmänhet och på Västgöta nation i Lund i synnerhet. Boken tar dig på en resa till nuvarande och före detta aktiva medlemmars recept och mathistorier som, oavsett årtionde, har satt prägel på deras tid på nationen och som också präglat nationen.

Med en samling på drygt hundra olika recept finner du ett fullt spektrum av matinspiration. Vi bjuder på allt från aptitliga förrätter och läckra huvudrätter till hembakta bröd och utsökta desserter. Som en kokbok skapad av studenter så bjuder självklart bokens avslutande kapitel på svalkande drinkar och brännande snaps.

Vi kan garantera att samtliga rätter både har tillagats och avnjutits i goda vänners lag, så som det ska vara! Västgöta nation välkomnar dig att ta del av detta tidsdokument och drömma dig bort, eller tillbaka, till livet i köket på nationen. Välkommen hem!

Tygpåse - 30 kr

Keps - 100 kr

prprodukt.png

2 Ölglas - 130 kr, 6 Ölglas - 350 kr

 
VGtröja.png

VG Tröja - 200 kr